Een profvoetballer schept het meeste geld in...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Een profvoetballer schept het meeste geld in...
Foto: © SC

Een profvoetballer verdient geld met hopen. En toch bestaan er ook gradaties tussen verschillende competities en clubs. Waar verdient een speler nu het meest?

PurelyFootball.com ging namelijk - voor de duidelijkheid: binnen Europa - op zoek naar de meest lucratieve bestemmingen voor een profvoetballer. En wat blijkt: in de Premier League gooien de clubs nog steeds met het meeste geld naar het hoofd van hun spelers.

·      Manchester City: 130.000 euro per week

·      Real Madrid: 121.000 euro per week

·      FC Barcelona: 119.000 euro per week

·      Bayern München: 107.000 euro per week

·      Manchester United: 105.000 euro per week

·      Chelsea FC: 97.000 euro per week

·      Arsenal FC: 95.000 euro per week

Vincent Kompany mag zich dus op de borst slaan. De Rode Duivel is bovendien één van de absolute grootverdieners bij The Noisy Neighbours. Opvallend is overigens ook dat Bayern München niet op het podium staat. In Spanje wordt het duel dan weer gewonnen door Real Madrid.

En wat met de Russische roebels?

Het is algemeen geweten dat de Russische clubs in Europa ook enorme lonen uitbetalen. Toch staan Zenit en CSKA Moskou onder de absolute toppers. En daar zijn twee simpele verklaringen voor.

1. Deze statistiek omvat de gemiddelde loonlast bij de clubs. De Russen in de vaderlandse competities worden niet zo rijkelijk betaald. De Russische teams tasten vooral diep in de geldbuidel om buitenlandse contracten te betalen.

2. De absolute toppers op deze aardkloot trekken niet naar Rusland. Met alle respect voor Axel Witsel en Nicolas Lombaerts, maar de Russische inwijkelingen worden dan wel enorm vergoed naar hun kwaliteiten. De lonen van Vincent Kompany, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo,... zijn toch nog van een ander niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties