Van Wijk sakkert: "Zonder al die blessures tegen top zes aan spelen"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Van Wijk sakkert: "Zonder al die blessures tegen top zes aan spelen"
Foto: © photonews

Westerlo begon bijzonder sterk aan het seizoen en kampeerde een tijdlang in de top zes. Na een dramatische 1 op 15 zakten de Kemphanen weg, tot frustratie van coach Dennis Van Wijk.

Door Robby Morren

De reden voor de terugval is duidelijk: de blessurelast of 'personeelsproblemen' zoals Van Wijk het zelf noemt. Topschutter Gounongbe ligt al wekenlang in de lappenmand, centrale verdediger Schuermans ook. Verder zijn MacDonald en Sno, van wie veel verwacht werd al een tijdje out.

Tot overmaat van ramp vielen tegen Charleroi Godeau en Maertens uit. Dennis Van Wijk zit met de handen in het haar en de resultaten blijven uit. De coach is ervan overtuigd dat het een gans ander verhaal zou zijn zonder die blessurelast.

"Als we onze kern fit hebben, dan hebben we best een redelijke ploeg. Met iedereen fit had ik toch de hoop dat we tegen de top zes aan konden staan. Ik zeg niet dat we die zouden halen, maar als je er na 11 matchen nog in staat..."

De oefenmeester hoopt voor de belangrijke partij tegen Waasland-Beveren alvast Schuermans te recupereren. Voor Gounongbe komt die wedstrijd wellicht nog te vroeg. "Hij trainde al wel mee, maar het is allemaal nog met de handrem op", aldus Van Wijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties