Interview Van Loo: "Natuurlijk wil ik spelen tegen Mechelen, al is het maar om achteraf te kunnen nakaarten"

Van Loo: "Natuurlijk wil ik spelen tegen Mechelen, al is het maar om achteraf te kunnen nakaarten"
Foto: © photonews

KV Kortrijk krijgt zaterdag KV Mechelen over de vloer. Voor ex-Malinwaspeler Anthony Van Loo een speciale wedstrijd, al blijft natuurlijk de vraag of de verdediger tot spelen zal toekomen. "Maar ik blijf me hier echt goed voelen", neemt Van Loo het vooralsnog positief op.

Door Aernout Van Lindt

  • Van Loo veroordeeld tot de bank bij Kortrijk
  • Zou graag spelen tegen ex-club KV Mechelen
  • Blijft optimistisch

Verder dan enkele invalbeurten kwam Van Loo dit seizoen nog niet voor de Veekaa: "Ik mis inderdaad wat speelkansen en daardoor ook ritme. Dat is natuurlijk niet plezant, zeker in de Beker van België had ik wel gehoopt te kunnen spelen."

"Tegen OHL mocht ik namelijk wel spelen en dat ging toen wel aardig. Maar de coach koos er voor om tegen Club Brugge weinig te wisselen: enkel Marusic was er niet bij, en we speelden met een andere doelman."

Er is niet veel reden tot wisselen natuurlijk

Maar Van Loo begrijpt de coach: "Ik praat er wel eens met hem over en hij zegt ook dat er weinig reden tot veranderen is. Wat ook klopt, we zijn goed bezig en we zitten met drie rechtsbacks in de ploeg, dus dan is het moeilijk om aan kansen te raken."

“Ik heb wel al het gevoel over Tambwé van drie naar twee te zijn gesprongen in de pikorde momenteel, maar Capon speelt zijn matchen en doet het goed. Toch hoop ik snel nog eens te kunnen spelen.”

Waarom niet tegen de ex-club KV Mechelen dit weekend? “Dat zou natuurlijk heel erg leuk zijn. Ik heb er vier hele mooie jaren gekend. Ik heb veel respect voor de spelers en de supporters. Ik heb nog veel contact met sommigen van hen, dat blijft een speciale match.”

Ben er klaar voor als ik kans krijg

“Natuurlijk zou het dan extra fijn zijn te kunnen spelen, dan kan je na de match eens nakaarten met hen. Biebauw en Rits zijn hele goede vrienden van me. Er zijn veel mensen van Mechelen die het leuk zouden vinden om me nog eens te zien spelen, maar we moeten afwachten.”

“Als mijn kans komt, dan zal ik ze grijpen. Ik ben er in ieder geval klaar voor. Ontevreden? Dat ben ik zeker niet, ik voel me hier heel goed. KV Kortrijk is – net als KV Mechelen – een heel familiale club.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties