De redenen waarom Westerlo een dramatische 1 op 18 pakte

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
De redenen waarom Westerlo een dramatische 1 op 18 pakte
Foto: © photonews

Het gaat niet goed met Westerlo. En dat is nog heel zacht uitgedrukt. De jongens van Dennis Van Wijk zakten na een veelbelovende start volledig weg.

Door Robby Morren

Na een desastreuze 1 op 18 tuimelde Westerlo uit de top zes. Moeskroen, Charleroi en Waasland-Beveren trapten de ijzersterke thuisreputatie aan diggelen. Dat alles maakt dat de derby tegen Lierse dit weekend plots gigantisch belangrijk is. Hoe is het zo ver kunnen komen?

1 Grote blessurelast

De meest voor de hand liggende reden is de torenhoge blessurelast waarmee Dennis Van Wijk nu al wekenlang moet afrekenen. Toptransfer Evander Sno kwam amper 2 matchen aan spelen toe en verliet het Kuipje ondertussen.

Het uitvallen van topschutter Gounongbe was een enorme aderlating. Hij was in de 9 eerste wedstrijden goed voor liefst 9 goals en 2 assists. Hij lag 8 competitiematchen in de lappenmand.

Verder vielen nog tal van andere spelers geblesseerd uit, waaronder sterkhouder in de defensie Schuermans, Maertens, Godeau en Schouterden.

2 Te veel tegengoals

Westerlo heeft de zwakste defensie uit de ganse Jupiler Pro League. Althans als we verder mogen gaan op het aantal tegengoals. De Kemphanen slikten liefst 37 doelpunten. Dat is zelfs 5 meer dan hekkensluiter Lierse, de tweede slechtste leerling uit de klas.

37 of gemiddeld 2 tegengoals per wedstrijd is natuurlijk véél te veel. Westerlo voetbalt vooruit, vaak vrijuit en scoorde zo al 28 keer. De keerzijde is het aantal tegengoals. Wanneer de Kemphanen terugplooien en de nul willen houden, komen ze vaak zelf niet meer tot kansen. Het juiste evenwicht vinden, lijkt moeilijk.

3 Gebrek aan vertrouwen

De zwakke reeks en de blessurelast laten hun sporen na. Coach Dennis Van Wijk gaf afgelopen weekend al aan dat het vertrouwen bij sommige jongens zoek is. Koen Van Langendonck merkt hetzelfde.

"Als je verschillende weken niet kan winnen, dan doet dat natuurlijk wel iets", vertelt de doelman aan onze redactie. "In het begin van het seizoen wonnen we en groeide het vertrouwen. Nu moeten we hier samen uit zien te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties