Hoffenheim gaat met drie belangrijke punten aan de haal tegen Frankfurt

Jeroen Evens

In de Bundesliga heeft Hoffenheim het belangrijke duel tegen Eintracht Frankfurt gewonnen met 3-2. Daardoor springt Hoffenheim over zijn tegenstander van vanavond naar een knappe zevende plek.

Thuisploeg Hoffenheim, waar Koen Casteels na zijn blessure nog steeds matchritme kweekt bij de beloften, verloor vier van zijn laatste vijf wedstrijden, en kon een driepunter dus goed gebruiken om de aansluiting op de Europese plaatsen niet te verliezen.

Maar het was net die thuisploeg die al snel met pech kreeg af te rekenen. In het wedstrijdbegin moest een geblesseerde Niklas Sule al afgelost worden door Tobias Strobl. Frankfurt had het niet makkelijk tegen een Hoffenheim dat een uitstekende thuisreputatie met zich meedraagt. Die reputatie deed het vlak voor rust ook alle eer aan: Kevin Volland zorgde ervoor dat Hoffenheim met een voorsprong de rust in ging.

De gelijkmaker kwam op het uur van Stefan Aigner, wat het begin van een doelpuntenrijk laatste halfuur inluidde. Vijf minuten later bracht Adam Szalai de thuisploeg weer op voorsprong, maar ook deze keer kon het die niet vasthouden. Haris Seferovic bracht met zijn vijfde van het seizoen de bezoekers langszij.

Maar de supporters in de Rhein-Neckar Arena konden toch als laatste lachen. Roberto Firmino bezorgde Hoffenheim de drie punten, waardoor het over zijn tegenstander naar een zevende plek in de competitie springt.