Zulte Waregem wil al in december versterken: "Als er drie weg mogen, kan je er ook drie terugnemen"

Zulte Waregem wil al in december versterken: "Als er drie weg mogen, kan je er ook drie terugnemen"
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft al 19 punten en heeft er dus nog drie nodig om het doel aan de winterstop te halen. Toch lijkt Francky Dury sowieso wel een en ander te gaan bijhalen. En liefst al in december, zodat ze ook meekunnen op stage. "Dan krijg je het gevoel van de groep."

Aernout Van Lindt in Waregem

Het doel van Zulte Waregem in operatie redding was duidelijk: met minstens 22 punten de winterstop in en anders versterken. Nog drie punten te gaan dus, al lijkt Francky Dury sowieso op zoek te gaan naar versterkingen.

"Tiago, Labor en Overtoom mogen weg", klinkt het. "En als er drie wegmogen, dan kan je er al eens sneller drie binnenhalen. Tiago Ferreira? Een hele goede jongen, maar misschien moet hij nu terug even gaan opbouwen in Portugal. Voor België was hij niet 100% klaar, ook door een taalprobleem."

Samen ontbijten en slapen ... dan zit je in de groep

De nieuwelingen wil Dury - als het even kan - al in december aantrekken: "Ik heb drie posities in mijn hoofd waar we niet in balans staan op het veld. Daar gaan we nu op zoek naar iemand voor de winterstage."

Van 4 tot 11 januari trekt Essevee naar het Marbella Foot Center: "Ik wil dat onze nieuwkomers dan al meegaan. Op stage zit je in de groep: samen ontbijten, samen slapen, je zit in een andere omgeving met beter weer ... eind januari kom je in een ploeg die goed of slecht draait, een week later komen de Afrika Cup-gangers en Troisi terug."

De zomermercato heeft Dury ook een en ander geleerd: "Ik zei meermaals dat er niemand zou vertrekken en toen vertrok Conté alsnog. We hebben toen snel moeten kiezen voor een vrije speler en hebben Overtoom gehaald."

"Of Sylla vertrekt in januari? Ik durf daar niet meer op antwoorden. Als er iets gebeurt, zal dat waarschijnlijk eind januari zijn ... we moeten dat incalculeren, want je weet nooit. Hij is goed, sterk en heeft scorend vermogen ... dus natuurlijk wil ik niet dat hij vertrekt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties