Tielemans en Dendoncker in de balans voor plaatsje op middenveld

Tielemans en Dendoncker in de balans voor plaatsje op middenveld
Foto: © photonews

Na de winterstop zullen sommige jongens bij Anderlecht hun niveau mogen opkrikken. Zeker als er nog wat concurrentie bijkomt. Geen probleem voor Besnik Hasi, die van de doorbraak van Leander Dendoncker gebruik maakt om Youri Tielemans scherp te zetten.

Met de goeie prestatties van Leander Dendoncker heeft hij centraal op het middenveld immers een oplossing bij. Nu Youri Tielemans schippert tussen goede en veel mindere prestaties heeft hij ook een stok achter de deur om de 17-jarige middenvelder te motiveren.

"We kunnen niet om Dendoncker meer heen", zei Hasi na de match tegen Oostende. Met Dennis Praet, die incontournable is, en Steven Defour, die voor Hasi de patron van de ploeg is, lijkt er maar één plaatsje meer over voor twee van de talenten.

Defensief denken

Tielemans krijgt het verwijt dat hij niet defensief genoeg denkt op de positie waar hij staat. Een voordeel dat Dendoncker heeft ten opzichte van zijn concurrent, want hij is wel als defensieve middenvelder geschoold. Maar met het sterke hoofd dat Tielemans heeft, zal hij de boodschap wel begrepen hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties