Potentiële Rode Duivel Imbula kan vrolijk mee met Witsel en Nainggolan

Potentiële Rode Duivel Imbula kan vrolijk mee met Witsel en Nainggolan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Radja Nainggolan gaf deze week aan dat hij een vaste waarde moet zijn bij de Rode Duivels. Allemaal goed en wel, maar wat als ene Gianelli Imbula ook zijn plaats zou komen opeisen bij de Duivels? We gingen het even na en Imbula doet mee voor de prijzen.

Gianelli Imbula werd geboren in Vilvoorde in het heuglijke jaar 1992. De verdedigende middenvelder maakt momenteel het mooie weer bovenaan de Franse competitie bij Marseille.

Marc Wilmots polste bij Imbula - die al uitkwam voor enkele Franse jeugdelftallen en dus ook voor Frankrijk zou kunnen kiezen. Maar wat als hij toch voor de Duivels kiest? We vergelijken hem even met Witsel en Nainggolan, twee andere Duivels op zijn positie.

Passing

Als we naar de passing gaan kijken, dan ontwijken de drie spelers elkaar maar heel weinig. Nainggolan is en blijft de man van de beslissende passes of acties, terwijl Witsel met 90% de hoogste passrating heeft.

En toch: Imbula nestelt zich op alle fronten gezellig tussen Witsel en Nainggolan in. Wie dan concreet de beste is qua passing? Als we ook de verschillende competities in rekening brengen - in Rusland, Italië en Frankrijk wordt ander voetbal gespeeld - ontlopen ze elkaar echt maar weinig.

Duelkracht

Qua duelkracht komt Nainggolan er 'slechter' uit in de vergelijking met zijn twee concurrenten. Nouja, opmerkelijk: de Rode Duivel in Italiaanse loondienst speelt meer uit duel en vaak iets hoger dan de andere twee.

Met al zijn tackles maakt hij het wel meer dan goed. Imbula? Die hoeft zich opnieuw absoluut niet te schamen en is op alle fronten quasi de evenknie van zijn collega's.

Verdedigend werk

Opnieuw: zowel voor Witsel, Nainggolan als Imbula valt er iets te zeggen: de drie potentiële concurrenten houden elkaar quasi in evenwicht.

Het maakt van Imbula een naam om rekening mee te houden, hetzij in de breedte, hetzij om beide anderen het vuur snel aan de schenen te komen leggen.

Nog argumenten?

We sluiten af met dit filmpje met skills van Imbula. Omdat beelden nu eenmaal meer zeggen dan statistieken of woorden. Wow:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties