Update: Enoh aanvaardt zware straf

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 39 reacties
Update: Enoh aanvaardt zware straf
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond KBVB heeft een zware schorsing tegen Standard- middenvelder Eyong Enoh geëist. De Kameroener, die net als tegen Club Brugge ook tegen AA Gent een rode kaart kreeg, moet 5 weken op de blaren zitten. Hij aanvaardde intussen de straf.

Update: Standard en Enoh gaan niet in beroep, maar maken een kanttekening. "We hopen dat ook in de toekomst dezelfde strengheid gehanteerd zal worden."

De Geschillencommissie aanziet Enoh klaarblijkelijk als een recidivist. De Luikenaar zag een voorwaardelijke straf omgezet worden in een effectieve, en kreeg er nog eens vier speeldagen bovenop. Hij moet ook nog een boete van 1.600 euro betalen.

Opvallend: na de topper in de Ghelamco Arena verkondigde trainer Ivan Vukomanovic nog dat hij van het type-Enoh meer spelers nodig heeft. Benieuwd of de oefenmeester van de Rouches er nog steeds zo over denkt.

Aan de overzijde pakte overigens Nana Asare eveneens een rood karton. De verdediger van de Buffalo's komt er zonder schorsing vanaf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties