Overzicht Engeland: teams bovenin hebben de kerstkalkoen goed verteerd

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Overzicht Engeland: teams bovenin hebben de kerstkalkoen goed verteerd
Foto: © SC

Net als in de Jupiler Pro League wordt er ook in de Premier League gevoetbald op Boxing Day. De teams bovenin kenden een makkelijke namiddag.

West Brom - Manchester City 1 - 3

Nadat Chelsea eerder op de dag al met de zege aan de haal ging (lees meer), maakte ook eerste achtervolger Man City geen fout. Nog voor rust zorgden Fernando, Touré en David Silva voor een ruime 0-3. Ideye kon in de slotminuten milderen tot 1-3.

Manchester United - Newcastle United 3 - 1

Ook de buren van United - zonder Belgen - verwenden hun fans. Wayne Rooney was goed bij schot op Boxing Day en knalde er in het eerste bedrijf twee tegen de touwen.

Na de koffie was hij alweer in het spel betrokken, deze keer als aangever. Met de perfecte assist bood de Engelse international Van Persie de 3-0 aan. Een zwak Newcastle kon enkel reageren via een penaltygoal van Cissé.

Crystal Palace - Southampton 1 - 3

Southampton heeft de moeizame weken achter zich gelaten met een 6 op 6. Op bezoek bij Crystal Palace wonnen de Saints overtuigend met 1-3-cijfers. Onze landgenoot Alderweireld pikte met de kop zijn goaltje mee.

Everton - Stoke City 0 - 1

Ondanks de terugkeer Mirallas kon Everton wederom niet winnen. Bojan bezegelde vanop de stip het lot van de Toffees.

Swansea City - Aston Villa 1 - 0

Ook Christian Benteke kende met Aston Villa geen geluk. Sigurðsson vond al vroeg in de partij de weg naar de netten voor Swansea.

Leicester City - Tottenham Hotspur 1 - 2

Chadli en Vertonghen kenden wel succes. Kane opende al na 1 minuut de score, maar die voorsprong werd meteen na de pauze weggewist door Ulloa. Zoals zo vaak redde Eriksen de meubelen voor de Spurs door de 1-2 binnen te prikken.

Burnley - Liverpool 0 - 1

Bij de Reds mocht Mignolet al na een kwartier Jones komen vervangen. De bezoekers namen zonder overschot en na een goal van Sterling de punten mee naar Liverpool.

Overig duel

Sunderland - Hull City 1 - 3

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties