De nieuwe brok dynamiet van Gent: "Had ik voor het geld gekozen, zat ik niet bij Gent"

De nieuwe brok dynamiet van Gent: "Had ik voor het geld gekozen, zat ik niet bij Gent"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Moses Simon blies gisteren iedereen weg op de namiddagtraining in een wedstrijdje vijf tegen vijf. "Zoiets heb ik nog nooit gezien", hoorden we op de betonnen tribune. Afwachten wat het elf tegen elf wordt, maar de Nigeriaan is brandend ambitieus.

Sander De Graeve in Oliva

Moses Daddy-Ajala Simon, een hele boterham is het. "Zeg maar Simon", lacht de jonge aanwinst van Gent zijn tanden bloot. "Ja, Simon is mijn achternaam, maar ik hoor dat liever. In Afrika gebruikt men meestal de familienaam. Simon zal ook op mijn shirt staan."

Welk nummer er onder 'Simon' zal prijken is nog niet duidelijk. "Dat zeg ik nog niet. Mijn favoriete nummer? Neen, ik geef het nog niet prijs, ik zal het jullie wel laten weten", lacht Simon. Lachen doet hij overigens erg vaak. Eergisteren stond hij nog wat bedremmeld in de lobby bij Gunther Schepens.

Als we de Beker winnen, zal het niet aan ons liggen

Er is geen twijfel over, Simon is de snelste speler in de kern van Gent. Zijn tests bewijzen het. "Mijn sterkste punt is het niet, dat zijn mijn skills." Een dribbelkont dus, dat toonde hij op training al. Een dribbelkont mét oog voor doel wel. Haast elk schot ging binnen het kader. Gericht én met kracht.

Bijna zat hij bij Ajax. "Ik was er een maand en Ajax ging me een voorstel doen, maar plots stelden ze het uit. Ik wou niet wachten en koos voor Trencin. Wat kon ik daar ook gaan doen als 17-jarige, bij Ajax? Bij Trencin zaten meer spelers van mijn leeftijd. Ik kon niet concurreren met die iets oudere jongens bij Ajax die er volledig klaar voor waren."

Zijn speelkansen, dat gaat boven alles. "Ik heb niet voor het geld gekozen, had ik dat gedaan, dan zat ik niet bij Gent." De Beker is dit seizoen een hoofddoel. "Als we die winnen is het dankzij God. Het zal niet aan ons liggen. Als God het wil, lukt het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties