Oud-winnaar Gouden Schoen kiest voor Praet: "Hopelijk is het niet zijn laatste kans en blijft hij"

Oud-winnaar Gouden Schoen kiest voor Praet: "Hopelijk is het niet zijn laatste kans en blijft hij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Gouden Schoen wordt volgende week woensdag uitgereikt, maar nu al is duidelijk dat het wel eens een hele spannende strijd zou kunnen worden. Er zijn meerdere favorieten, al kiest oud- winnaar Erwin Vandendaele uiteindelijk toch voor Dennis Praet. "Een beetje uit chauvinisme."

“Mijn drie grote kandidaten? Dat zijn geen verrassingen in vergelijking met vele anderen: Praet, Vazquez en Vanaken”, geeft ex-winnaar Erwin Vandendaele aan in gesprek met Voetbalkrant.com.

De Gouden Schoen van 1973 heeft wel een lichte voorkeur: “Het is misschien een beetje uit chauvinisme, maar ik prefereer Praet. Vazquez heeft er ook een prima seizoen opzitten, maar ik geef toch de voorkeur aan Praet.”

Vanaken heeft de komende jaren nog kansen

Vanaken? Zijn eerste ronde was heel sterk, in de tweede ronde is hij wat teruggevallen. Bovendien is hij nog jong: als hij zich zo weet door te zetten, dan zal hij de komende jaren nog wel kansen krijgen om te winnen.”

Net daar zit misschien het verschil: “Vazquez heeft bijgetekend en krijgt misschien ook nog een kans, terwijl als Praet zou vertrekken – laat ons hopen van niet, want hij kan door te blijven enkel beter worden – deze zomer het deze keer zijn laatste kans is.”

Prestaties van een seizoen zou logischer zijn

Gisteren maakte Jan Vertonghen nog duidelijk dat hij het niet begrijpt dat er niet op basis van seizoen wordt gekozen bij de Gouden Schoen. Dat kan Vandendaele enigszins volgen: "Het is wat vreemd, aangezien je toch moet beoordeeld worden op de prestaties in een seizoen."

"Maar het systeem is het systeem, al moet ik wel bekennen dat ik geen punten heb gegeven aan Hazard of Harbaoui omdat ze toch weg zijn en er niets meer aan hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties