Simon doet het meteen voor Gent

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Simon doet het meteen voor Gent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Buffalo's speelden vandaag hun eerste van twee oefenpartijen op stage in het Spaanse Oliva. Tegenstander van dienst was FC Groningen. Gent legde de Nederlanders met 2-0 over de knie.

Sander De Graeve in Oliva

Gent begon met een veredeld B-elftal aan de wedstrijd, maar zo kregen we meteen het debuut van aanwinst Moses Simon. De vinnige Nigeriaan kwam op het veld als tweede spits naast David Pollet. Die laatste toonde zich meteen met een knal uit de draai, maar de bal ging net naast.

Onder de blakende zon zagen we de eerste minuten erg matig voetbal. Sels zette zelfs de pet van persverantwoordelijke Marc Van Lysebetten op en moest na zes minuten al een degelijke redding uit zijn handschoenen schudden.

Daar is Simon!

Na een kwartier was het al prijs voor Gent. Locigno zette zich door op rechts en bereikte Moses Daddy-Ajala Simon. De Nigeriaan twijfelde niet en knalde het leer tegen de netten. Degelijk debuut voor de snelle aanvaller.

Ook Pollet kon zijn vertrouwen opkrikken. Een voorzet van Oussalah nam hij mooi op de borst en zijn halve volley zat perfect in de hoek. Twintig minuten na de rust kwamen elf anderen op het veld, maar gescoord werd er niet meer.

Bitsig was het bij wijlen wel. Beide clubs zitten in hetzelfde hotel en speelden de vorige twee jaar ook al tegen elkaar. In de hotelderby stonden Lepoint en Gershon zelfs neus aan neus met hun tegenstanders.

Opstelling Gent: Sels, Rafinha, Vitas, Oussalah, Zolotic, Belhocine, Lepoint, Locigno, Soumahoro, Pollet en Simon.

Invallers: Siskovski(65'), Nielsen(65'), Gershon(65'), Asare(46'), Van Der Bruggen(65'), Dejaegere(65'), Hajradinovic(65'), Foket(65'), Saief(65'), Raman(65') en Depoitre(65').

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties