Praet of Vazquez volgens statistieken? Vanaken!

Praet of Vazquez volgens statistieken? Vanaken!
Foto: © Photonews

Vanavond weten we wie Thorgan Hazard zal opvolgen als Gouden Schoen. Wij overliepen even de statistieken van 2014 en kwamen tot een (verrassende) constatatie: Hans Vanaken kan eigenlijk de beste cijfers voorleggen. We zetten het even op een rijtje.

Door Aernout Van Lindt

  • Vanaken goalkoning
  • Belangrijkst in de play-offs
  • Alles op een zakdoek

Iedereen praat over een tweestrijd tussen Victor Vazquez en Dennis Praet, maar puur op de statistieken afgaande zijn er nog twee middenvelders die zeker zouden kunnen meebikkelen. Reken daarbij ook nog eens Ryan en Proto (geweldige doelmannen in 2014) en je komt toch nog bij zes kanshebbers.

Als we gaan kijken welke spelers in 2014 het meest in beeld kwamen, dan komen we naast de twee favorieten ook nog uit bij Paul-José Mpoku en Hans Vanaken. Allen dit jaar al goed voor 4 of 5 goals en 5 à 7 assists. Ook in het eerste deel van 2014 ontwijken ze elkaar maar weinig.

Als we het complete jaar 2014 onder de loepe nemen, inclusief play-offs, Europese wedstrijden en de Beker van België, komen we uit bij dit lijstje:

Hans Vanaken: 12 goals + 11 assists
Dennis Praet: 9 goals + 12 assists
Victor Vazquez: 11 goals + 9 assists
Paul-José Mpoku: 10 goals + 9 assists

Bovendien was Vanaken met 3 goals en 1 assist ook in de play-offs van vorig seizoen het belangrijkst, waar Mpoku en Praet het hielden op 2 goals en 1 assist en Vazquez op 1 goal en 2 assists.

Cijfers bewijzen niet alles, maar het toont toch aan dat er meer is dan enkel de twee grote pretendenten. Zo moet je ook niet vergeten dat ook Laurent Depoitre voor Oostende en Gent samen aan 13 goals en 8 assists is geraakt in 2014!

Wie wint de Gouden Schoen?

31%
44%
8%
14%
2%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties