Praet over zijn meest bewogen 24u: "Die Schoen gaat me niet veranderen"

Praet over zijn meest bewogen 24u: "Die Schoen gaat me niet veranderen"
Foto: © SC

Het was met heel kleine oogjes dat Dennis Praet donderdag 'The Club of the Future' binnenslofte. "Drie uurtjes geslapen, maar er van genoten", klonk het bij de Gouden Schoen. Een overzicht van een bewogen 24u waarin ook zijn blessure openbaar werd gemaakt.

Johan Walckiers in Anderlecht

Praet had er al een volle woensdagvoormiddag opzitten vooraleer hij afreisde naar Lint om er te horen te krijgen dat hij de Gouden Schoen won. "Ik ben gisteren al naar de dokter geweest en we hebben beslist om een afspraak te maken bij een rugspecialist. Maar het zou gaan om een overbelasting en ik zal een aantal weken rust moeten nemen", liet hij weten.

"Misschien kan ik over twee weken al spelen, maar het heeft ook geen zin om dingen te overhaasten als ik daarna herval. Ik ben jong, maar heb al heel wat wedstrijden gespeeld. Daar heb ik nu de terugval van."

Die Schoen gaat niks aan mijn karakter veranderen

Woensdagavond liepen de emoties dan weer hoog op. "Ik heb mijn ouders nog gezien na de uitreiking. Dat was een heel emotioneel moment. Ze hadden tranen in de ogen en ik moest ook wel even slikken. Maar het was leuk om te zien dat ze zoveel blijdschap hadden voor mij", knikte Praet.

Zijn grootste concurrent, Victor Vazquez, zag hij niet meer. "Ik heb hem niet meer kunnen spreken in alle commotie. Maar ik wil wel zeggen dat hij de Gouden Schoen ook verdiende. Dat de manager me waarschuwde om de voetjes op de grond te houden? Deze Schoen gaat niks aan mijn karakter veranderen. Ik ben en blijf een rustige jongen", lachte hij.

"Op dit moment heb ik heel wat zelfvertrouwen, maar ik moet beslissend blijven. Daarom komt die blessure misschien op een verkeerd moment, maar ik zal er staan tegen de play-offs", beloofde hij. 

Ik ga alle sms'en en berichten persoonlijk beantwoorden

Donderdagmorgen moest hij alweer present zijn op de club. "Ik heb al een training afgewerkt", bevestigde hij. "Vooral stabiliteitsoefeningen voor de rug. Maar ik had amper drie uur geslapen. Maar ik denk wel dat ik het verdiende om achteraf nog iets te gaan drinken."

"Ik moet ook nog heel wat berichten en sms'en beantwoorden. En ja, ik ga het allemaal persoonlijk doen. Zoveel respect verdienen de mensen wel."

's Middags mocht hij dan alweer opdraven voor de verzamelde pers. "Het is druk, maar maandagavond zal het allemaal wel ver overgewaaid zijn, denk ik. En dan kan ik het allemaal wat laten bezinken, want ik heb nog geen tijd gehad daarvoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties