WK voor amateurclubs in Dubai: aftellen naar de Belgische kwalificaties

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
WK voor amateurclubs in Dubai: aftellen naar de Belgische kwalificaties
Foto: © Photonews

Nog eventjes geduld en we weten eindelijk welke amateurclub ons land mag vertegenwoordigen op het WK in Dubai. "En het loopt allemaal goed", klinkt het bij Ronny Van Langendonck.

In 2015 wordt in Dubai namelijk een heus wereldkampioenschap georganiseerd voor amateurclubs. Meer zelfs: ook België moet worden vertegenwoordigd en daarvoor gaan wij - in samenwerking met One4Seven - op zoek naar een vertegenwoordiger. 

"Het is eigenlijk dat bedoeling om het 5 a-sidefootball te promoten", vertelt de Belgische toernooidirecteur. "In onze contreien is de sport helemaal niet bekend, hé. Zo'n evenement is natuurlijk een perfect middel om een wereldwijd publiek aan te spreken."

Ik heb de indruk dat vooral de futsalwereld interesse toont, maar de kwalificaties zijn voor iedereen toegankelijk

Voor de juiste verstaander: bij 5 a-sidefootball spelen de ploegen twintig minuten lang op een compact veld, vijf tegen vijf met een doelman en doorlopende vervangingen. Vooral de echte voetbalkunstenaars komen in deze spelvorm helemaal tot hun recht.

"Het gaat hier natuurlijk om een officieus wereldkampioenschap", gaat Ronny Van Langendonck verder. "Maar er nemen toch 48 landen aan deel. Ik heb de indruk dat in België vooral de futsalwereld interesse toont. Maar de kwalificaties zijn natuurlijk voor iedereen toegankelijk."

Wil jij je nog steeds inschrijven met een groepje vrienden?

Via DEZE LINK kan je je dan ook meteen inschrijven. Wil je eerst alle info nog eens rustig nalezen. Dan is het hoog tijd om HIER eens te klikken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties