Africa Cup: 'Belgen' kunnen geen van allen winnen

Vandaag werden er weer twee wedstrijden afgewerkt op de Africa Cup. En daarin kwamen nogal wat jongens uit de Belgische competitie aan de bak. Maar zowel Ivoorkust-Guinee, als Mali- Kameroen eindigde op een 1-1 gelijkspel en dus staan alle ploegen op gelijke hoogte in groep D.

Mali - met N'Diaye van Zulte Waregem in de basis - kwam een kwartier voor tijd op voorsprong tegen Kameroen via Sambou Yatabaré. Kameroen zette alles op alles en werd daarvoor beloond vijf minuten voor affluiten. Verdediger Oyongo werkte af als een volleerde spits. Een tweede doelpunt van Yatabaré werd nog afgekeurd.

Eerder op de dag hadden ook Ivoorkust en Guinee gelijkgespeeld. Conte speelde negentig minuten bij Guinee, terwijl Sylla en Paye niet van de bank afkwamen. Yatara bracht Guinee op voorsprong, maar Camara trok de scheve situatie nog recht.