Strafschoppen in Italiaanse én Franse Beker: Belgen bekeren verder

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Dries Mertens krijgt niet altijd genoeg speelminuten naar zijn zin bij SSC Napoli, maar vanavond mocht de Rode Duivel 120 minuten lang opdraven.

SSC Napoli en Udinese maakten er een spannende strijd van in de Coppa Italia. Na negentig minuten voetballen wees het stadion 1-1 aan. Voor de bezoekers stond Cyril Théréeau - die in een verleden nog flopte bij RSC Anderlecht aan het kanon.

Ook in de verlengingen scoorden beide teams nog een keertje, waardoor we strafschoppen mochten gaan trappen. Dries Mertens mag alvast blijven dromen van eremetaal in de Coppa. In de strafschop trok Partenopei aan het langste eind: 5-4.

Stade Rennais 1 (5) - 1 (4) Stade de Reims

Ook in de Coupe de France eenzelfde scenario. Christian Brüls en Habib Habibou keken zelfs na 120 minuten voetballen nog naar een 1-1-tussenstand op het scorebord. De thuisploeg bekert uiteindelijk verder.