Dip Tielemans is logisch te verklaren: "Veel mensen vergeten zijn school"

Dip Tielemans is logisch te verklaren: "Veel mensen vergeten zijn school"
Foto: © SC

Youri Tielemans worstelt wat met een vormdip. De 17-jarige middenvelder wordt echter beschermd door alles en iedereen in zijn omgeving en daar zijn ze er ook zeker van dat hij binnen de kortste keren zijn oude niveau zal terugvinden.

  • 'Preventief studeren'
  • Onder de middag presentatie geven op school
  • Veel druk combinatie voetbal-school

Peter Smeets, die ook Romelu Lukaku begeleidt, weet dat het van voorbijgaande aard is. "Ik ben er gerust in. Eigenlijk is het al fantastisch wat Youri heeft laten zien, in combinatie met zijn schoolwerk. Veel mensen vergeten dat hij ook daar dagelijks mee bezig is."

"De combinatie voetbal-school is er één die heel veel energie vergt, maar ik ben ervan overtuigd dat hij er binnenkort weer zal staan. Toen zijn leeftijdgenoten vakantie hadden, heeft Youri twee dagen van 's morgens tot 's avonds gewerkt om alles bij te krijgen."

Daar moet hij door met oog op toekomst

"De voorbije dagen moest hij over de middag naar school om een presentatie te geven. Voor Standard moest hij preventief studeren om de match te halen. De druk, de stress en de kritiek die deze periode met zich meebrengt, daar moet hij door met het oog op zijn toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties