Rik Coppens, icoon van het Belgisch voetbal, is overleden

Rik Coppens, icoon van het Belgisch voetbal, is overleden
Foto: © photonews

We hebben zonet vernomen dat Rik Coppens, icoon van het Belgisch voetbal en eerste winnaar van de Gouden Schoen, overleden is. Sinds begin december ging het al bergaf met de 84-jarige ex- voetballer van Beerschot, maar vandaag moest hij de strijd opgeven.

Coppens lag sinds 9 december in het ziekenhuis. Zijn gezondheidstoestand ging dan al zwaar bergaf en de dokters waren toen al pessimistisch ingesteld. Vandaag overleed hij in Antwerpen, de stad die zijn eeuwige liefde wegdroeg.

Coppens was één van de meest geniale voetballers van zijn generatie. Hij speelde van 1946 tot 1961 voor Beerschot en maakte daarbij menig verdediger knettergek. Zijn passeerbewegingen werden legendarisch, net als zijn entertainmentwaarde voor het publiek.

Entertainer

De aanvaller ging nog liever op zijn stappen terug om een verdediger nog eens te passeren dan simpel naar doel te stormen. Hij won in 1954 de eerste editie van de Gouden Schoen met een overweldigend aantal stemmen. Later zou hij nog voor Olympic Charleroi, Crossing Molenbeek, Berchem Sport en Tubantia spelen.

Hij scoorde 261 doelpunten in eerste klasse en speelde ook 47 keer voor de Rode Duivels. Daarvoor scoorde hij 21 keer in een tijd dat er veel minder wedstrijden waren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties