Tielemans reageert op fluitjes: "Ik was zo kwaad op mezelf"

Tielemans reageert op fluitjes: "Ik was zo kwaad op mezelf"
Foto: © Photonews

Youri Tielemans werd voor het eerst in zijn prille carrière geconfronteerd met het kritische publiek van het Constant Vanden Stock-stadion. Maar de 17-jarige kan dat plaatsen en is klaar om terug te vechten.

"Here's to you, Youri Tielemans, Anderlecht loves you more then you will know ohowowow." Na de bekermatch in Gent klonken al deze geluiden. Het rastalent van paars-wit is enorm populair, maar beleeft even een dip.

"Op het moment zelf was ik zo boos op mezelf dat ik bijna niks heb gehoord. Achteraf hoorde ik dat mijn eigen supporters hadden gefloten en was ik nog meer gefrustreerd. Maar ik respecteer de fans", aldus Tielemans in Het Nieuwsblad.

Als ik op het veld kom, is dat om goed te spelen

"Ze betalen veel geld om naar het stadion te komen en een goeie match te zien. Ze hebben het recht om te fluiten als ze dat willen. Ik denk niet dat het gefluit op mij persoonlijk was gericht. Daarna hebben ze trouwens ook nog mijn naam gescandeerd."

Zijn seizoen is er één van ups en downs. "Mensen zeggen dat het normaal is op mijn leeftijd, maar ik kan dat niet aanvaarden. Als ik op het veld kom, is dat om goed te spelen, niet om slecht te zijn."

Met zijn school erbij heeft hij meer werk dan de doorsnee profvoetballer. "Ik heb bijna geen tijd meer voor ontspanning. Maar ik zou het niet anders willen. Ik wil mijn diploma halen en ik wil prof worden. Ik ben nu mijn tweede jaar prof en wil dat zo houden. Op het einde van het jaar zal ik mijn diploma hebben. Dan kan ik honderd procent focussen op voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties