"Headis" is dé nieuwste rage in sportland!

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
"Headis" is dé nieuwste rage in sportland!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Had u al van Headis gehoord. De nieuwste sportrage die uit Duitsland komt overgewaaid, streek vandaag op de ULB in Brussel neer. Het enige wat je nodig hebt: een pingpongtafel en een bal.

De Duitser René Wagner kwam in 2006 op dit lumineuze idee. "Op vakantie in Kaiserslautern wilden we een balletje trappen", doet hij de ontstaansgeschiedenis uit de doeken bij Voetbalkrant.com.

"De omstandigheden lieten dat niet toe, dus besloten we maar gebruik te maken van de pingpongtafel. En omdat de bal met de hand over het net slaan ons wat gemakkelijk leek, kozen we ervoor enkel het hoofd te gebruiken. De nieuwe sport was geboren."

Al snel verplaatste de rage zich naar andere steden als München, Dortmund en Berlijn. Ook de Duitse televisie stortte zich op het nieuwe project. "Intussen entertainen we de pauze van voetbalmatchen met 20.000 tot 30.000 toeschouwers", klinkt Wagner enthousiast.

"Anderhalf jaar geleden ontdekte Tsjechië het Headis. Nu is België aan de beurt. Meer dan een tafel en een bal heb je niet nodig. Net daarom houden de mensen er zo van. Over enkele maanden organiseren we ons eerste Europees kampioenschap", besluit Wagner.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties