Over recidivist Van Damme: "Hij speelt zijn reputatie zelf bij elkaar"

Over recidivist Van Damme: "Hij speelt zijn reputatie zelf bij elkaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joachim Van Damme was gisteren na de drieste tackle op Ibrahima Conte hét gespreksonderwerp in het Park. Het 'strafblad' van de KV Mechelen- middenvelder raakt stilaan volgepend. "Zijn reputatie? Die maak je toch altijd zelf."

Al vroeg op het seizoen ging de speler van Malinwa ook al bruusk door op Sherjill MacDonald. Hij kwam er toen goedkoop vanaf met geel. In november ging Van Damme opnieuw over de schreef, deze keer met een elleboogstoot aan Thibaut Van Acker. De reviewcommissie schorste hem toen voor twee duels.

Toch is de 23-jarige Van Damme allesbehalve goedleers. In het bekerduel tegen Club Brugge ging hij pardoes op de voet van Victor Vazquez staan. De overtreding werd onbestraft gelaten. 

Reputatie speel je zelf bij elkaar

En de tackle op Conté was ook vreselijk. "Ik dacht zelfs eventjes aan een enkelbreuk, echt schandalig", aldus Wesley Sonck daarover in Extra Time. "Zijn reputatie? Die komt echt wel ergens vandaan, die maak je toch meestal zelf", aldus Peter Van Den Bempt.

"Zijn fout op Vazquez was misschien de ergste", aldus Filip Joos nog. "Dat was echt bewust en er echt over." Om te besluiten met woorden van Peter Van Den Bempt: "We kunnen beelden alleen maar laten zien, als ze bestaan. Dus geen compassie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties