Daar kan het blauw-zwarte schoentje serieus knellen in de titelstrijd

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Daar kan het blauw-zwarte schoentje serieus knellen in de titelstrijd
Foto: © Photonews

Club Brugge raasde de voorbije maanden door de Jupiler Pro League. Maar dat wil natuurlijk niets zeggen met het oog op de play-offs. De vraag is eigenlijk heel simpel: is blauw-zwart eindelijk klaar om de titel te pakken?

Door Cédric De Volder

Nog vier wedstrijden en we beginnen aan de play-offs. Club Brugge kampeert nu al wekenlang aan de leiding in het klassement, maar vooral bij RSC Anderlecht weet alles en iedereen dat zo'n vroege vorm geen garantie is op succes. Is Club klaar om ook te schitteren als het moet? 

JA!

Het is simpel: Club Brugge heeft dit seizoen alles om de titel te pakken. De voorbije jaren waren de West-Vlamingen er dichtbij, maar op de cruciale fases haakte blauw-zwart af. Na een volledig seizoen onder Michel Preud'homme zal dat echter niet gebeuren. 

Bovendien heeft Club met Victor Vazquez en Lior Refaelov twee absolute toppers in huis die met één actie, één pass of zelfs één blik het verschil kunnen maken. Laat ons hopen voor het blauw-zwarte legioen dat het duo ook in de nacompetitie niet te kampen krijgt met blessures.

NEE!

Club Brugge maakte misschien één foutje de voorbije maanden. Nicolas Castillo werd bij Mainz 05 gestald, maar Michel Preud'homme vergat een vervanger aan te stellen. Met alle respect voor Tuur Dierckx, maar de jonge spits kan de aanval (nog) niet dragen.

Tom De Sutter heeft dan wel het talent én de ervaring om Club van doelpunten te voorzien, maar de voormalige spits van RSC Anderlecht is geen afwerker pur sang. Michel Preud'homme heeft met Obbi Oularé dan nog wel een diamant achter de hand, maar hij kampt nog met te veel kwaaltjes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties