"Anderlecht? Club Brugge weet nu gewoon dat er toch concurrentie is"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
"Anderlecht? Club Brugge weet nu gewoon dat er toch concurrentie is"
Foto: © photonews

Club Brugge ging gisteren onderuit op het veld van KAA Gent. En dat zijn Michel Preud'homme en zijn troepen niet meer gewoon. Meer zelfs: één op negen voor de ploeg die enkele weken geleden nog over alles en iedereen denderde. Wat denkt Jan Ceulemans ervan?

Door Cédric De Volder

Jan, één op negen. Dat is men op Olympia dezer dagen niet meer gewend.

"Nee, dat klopt. Misschien was Club Brugge te vroeg in vorm. Maar langs de andere kant. Club heeft het altijd moeilijk bij KV Kortrijk en KAA Gent."

Michel Preud'homme keek naar de Europese campagne om het puntenverlies te verklaren.

"Ik weet van in mijn tijd als actieve voetballer wat het is om in het buitenland te gaan voetballen, terug te vliegen en dan quasi onmiddellijk opnieuw aan de bak te moeten. Dat kruipt wel degelijk in de kleren, hoor."

Maar is het niet té gemakkelijk om dat op zo'n wedstrijd af te schuiven. Club wil als topclub tenslotte overwinteren in Europa.

"Daar geef ik je helemaal gelijk in. Een topclub weet nu eenmaal dat er meer wedstrijden zullen moeten worden gespeeld als er Europese doelen worden gesteld. Bovendien is de spelersgroep van blauw-zwart ook gestoffeerd genoeg om dat aan te kunnen."

Wat vond je overigens van het potje poker van Hein Vanhaezebrouck? 

"Het was geen goede gok van Michel Preud'homme om Thomas Meunier op het middenveld te gooien. Bovendien heeft Club zich verkeken op Moses Simon en Laurent Depoitre. Maar verder maakt zo'n systeem in mijn ogen weinig uit. Bovendien weet iedereen hoe Club Brugge speelt, hé."

Een systeem maakt eigenlijk weinig uit. Iedereen weet hoe Club Brugge speelt

De play-offs komen eraan en daar is RSC Anderlecht. Op Olympia wordt er wellicht al eens gevloekt.

"De competitie begint eigenlijk pas binnen drie weken, hé. Eigenlijk is er maar één verandering: enkele maanden geleden leek Club over alles en iedereen te lopen, terwijl ze nu beseffen dat er wel degelijk concurrentie is."

Tot slot, Jan. Wie is in jouw ogen de titelfavoriet? 

"Club Brugge is nog steeds mijn favoriet nummer één. Daar wijk ik niet van af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties