Analyse Hoe Vanhaezebrouck Preud'homme steeds een stap voor was

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Hoe Vanhaezebrouck Preud'homme steeds een stap voor was
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vooraf was er al veel om te doen, wat tactici Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud'homme uit de hoge hoed zouden toveren om elkaar te destabiliseren. De bloemen waren uiteindelijk voor Vanhaezebrouck, die Preud'homme koud pakte met zijn opstelling.

Sander De Graeve en Cédric De Volder in Gent

Vanhaezebrouck pakte uit met een viermansverdediging. Michel Preud'Homme wijdde zelfs de veredelde oefenmatch bij Aalborg aan het testen van de 3-5-2, volgens de oefenmeester hét beste systeem tegen dat van Gent, doorgaans ook een 3-5-2. Vanhaezebrouck begon echter met één centrumspits, waardoor de drie centrale verdedigers van Club wat plompverloren liepen te voetballen.

Preud'homme zag dat uiteraard ook en greep in. De fauw werd rechtsachter en Meunier schoof een rij op. Een succes werd dat, op z'n zachtst gezegd niet. Een erg bleke De fauw had boter op het hoofd bij de goal van Simon en bleef tijdens de pauze in de kleedkamer achter. Na de rust herpakte Club zich, maar helemaal terugkeren lukte niet meer.

Trainers beslissen geen wedstrijden

Achteraf minimaliseerde Vanhaezebrouck zijn inbreng. "Trainers beslissen geen wedstrijden. Jullie maak het graag moeilijker dan het eigenlijk is. Voetbal is simpel. Michel is er ook bijna zeventig, hé. Die verras je niet zomaar", gooide de oefenmeester er nog tussen met een knipoog naar zijn stoïcijnse collega."

"Neen ik was niet verrast. Als Foket niet speelt, weet je dat Gent met vier achterin gaat spelen. Er waren twijfels bij Gedoz en Izquierdo. Ik heb gewoon gekozen voor spelers die fysiek helemaal in orde waren. Dat is niet de reden dat we hier vandaag verloren hebben", aldus Preud'homme die vooral de Europese match als schuldige zag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties