Familie Mintjens reageert verbaasd: "Waarom wil Decuyper ons weg?"

Nick Goetstouwers
| 49 reacties
Familie Mintjens reageert verbaasd: "Waarom wil Decuyper ons weg?"
Foto: © Photonews

De overname van RAFC door Patrick Decuyper verloopt niet van een leien dakje. Decuyper slaagt er maar niet in een akkoord te bereiken met schuldeiser en grondeigenaar Mintjens. De familie Mintjens laat zich in Het Nieuwsblad voor het eerst uit over de grondreden van het dispuut.

“We begrijpen niet zo goed waarom Decuyper kost wat kost een akkoord met de familie Mintjens wil, waarbij hij de familie eruit wil”, aldus Francis Vanderhoydonck, zaakwaarnemer en onderhandelaar van Mintjens.

Vanderhoydonck wil dan ook actie zien. “Er moet zo snel mogelijk een alternatieve oplossing gezocht worden. Dat wil niet zeggen dat we het plan van Decuyper daarom laten vallen."

"Hij kan dat zelfs uitvoeren zonder een akkoord met ons. Maar er moet wel aan een valabel alternatief gewerkt worden, mocht finaal blijken dat dit plan niet opgaat.”

Bosuilgronden

De grootste discussie handelt over de Bosuilgronden. Voor de familie Mintjens is het niet geheel duidelijk waarom Patrick Decuyper per se de gronden van de Bosuil volledig in eigendom of ter beschikking wil als erfpachter gedurende 99 jaar, zo staat te lezen in hun nota.

“De gevraagde rechten op de grond heeft hij zeker niet nodig om ‘van RAFC weer een prachtige club te maken. Per slot van rekening is Antwerp een voetbalclub en geen vastgoedontwikkelaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties