Emond naar ploeg uit top-zes? "Weet niet of hij daar klaar voor is"

Caroline Tonnelier
| 23 reacties
Emond naar ploeg uit top-zes? "Weet niet of hij daar klaar voor is"
Foto: © Photonews

Renaud Emond is een van de revelaties van dit seizoen. Zijn snelle evolutie verbaast vriend en vijand, ook zijn voormalige coach Bob Peeters.

"Hij is een typische goaltjesdief", beschrijft Peeters de spits in Extra Time. "Vorig seizoen was hij nog wat te licht om het gewicht van de positie als spits te dragen. Je zag op training wel dat hij een complete spits kon worden."

Toch had hij niet verwacht dat het zo snel zou gaan. "Als je ziet welke progressie hij op één jaar gemaakt heeft: chapeau. Hij heeft heel veel potentieel, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet verwacht had dat hij nu topschutter kon zijn."

Of Emond klaar is voor de stap naar een ploeg uit de top-zes,is nog een andere vraag. "Standard had in de winterstop interesse, maar ik weet niet of hij daar klaar voor is."

Kruising tussen Czernia en Vandenbergh

Toch gelooft Peeters in een mooie toekomst voor Emond, die volgens hem een kruising is tussen Czerniatynski en Erwin Vandenbergh. Hij denkt snel, is alert en heeft op een of andere manier een gave: hij weet waar de bal gaat vallen."

"Iemand die lelijke goals bijna ontroerend mooi kan maken"

Joos ziet nog een aantal werkpunten, zoals bijvoorbeeld het feit dat Emond soms helemaal uit de match verdwijnt. Over zijn neus voor goals bestaat geen discussie: "Hij is iemand die lelijke goals bijna ontroerend mooi kan maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties