Spaenhoven klaar voor Pelt: "Tactisch steekspel, maar ook spektakel"

Spaenhoven klaar voor Pelt: "Tactisch steekspel, maar ook spektakel"
Foto: © Photonews

Beerschot-Wilrijk speelt zaterdagavond hét duel van de waarheid. Bij winst tegen Esperanza Pelt kan er immers weinig tot niets meer fout lopen en is het freewheelen naar de titel in vierde klasse C. Trainer Urbain Spaenhoven is echter op zijn hoede.

"Hoe ik verwacht dat Pelt bij ons op het Kiel zal komen spelen? Ik meen dat ik op dat vlak wel in het hoofd van hun coach kan kijken. Zij opteren allicht voor een systeem waarbij ze hoge druk willen zetten. Net als Spouwen Mopertingen zo'n beetje als eerste deed, en wat vooral de Limburgse teams uit onze reeks daarna gretig kopieerden", aldus Spaenhoven op de site van de club.

Ik heb een duidelijk strijdplan

"Geen probleem echter. Met die situatie hebben we inmiddels leren omgaan. Ook ik heb voor mijn ploeg een duidelijk strijdplan in m'n hoofd zitten. Het belooft een mooi tactisch steekspel te worden."

"Het resultaat is immers belangrijk. Maar we willen uiteraard ook en zeker het spektakel verzorgen, de 12.000 supporters een pot leuk, aanvallend voetbal aanbieden. Zoals ze dat van ons gewend zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties