Coryfeeën over de bekerfinale van 1994: "Winnen tegen Club deed altijd deugd"

Coryfeeën over de bekerfinale van 1994: "Winnen tegen Club deed altijd deugd"
Foto: © SC

21 jaar geleden is het dat Anderlecht en Club Brugge nog eens tegenover elkaar stonden in de bekerfinale. Zo lang zelfs dat de actoren van toen er nog maar weinig van herinneren. Maar ze weten wel dat de rivaliteit opnieuw aangewakkerd is.

Bruno Versavel en Luc Nilis scoorden de doelpunten voor Anderlecht, dat een week voordien ook al de titel had mogen vieren. "Ik herinner me vooral het grootse seizoen dat we speelden", lacht Johan Walem, tegenwoordig actief als nationale beloftencoach.

"Maar winnen van Brugge deed altijd deugd", lacht hij. "Ook nu is het weer een strijd tussen de twee op alle fronten. Ze kunnen alletwee alles winnen en alles verliezen. Ik ben vooral benieuwd om te zien hoe de verliezer gaat reageren zo kort voor de play-offs. Club Brugge heeft ook niet meer de vorm van enkele maanden geleden hé."

Van der Elst: Toen terecht verloren

Ook Franky Van der Elst, Walems tegenpool op het Brugse middenveld, heeft al een paar gaten in zijn geheugen. "Ik herinner me er weinig van. Ik weet dat de finale op Sclessin doorging en we met een droge 2-0 ten onder gingen. Dat was vlak voor we de voorbereiding op het WK in Amerika zouden aanvatten."

"We hebben toen terecht verloren. We zaten nooit echt in de match. Een droge 2-0 en we konden de bus in. Als je verliest vergeet je natuurlijk snel de details" (lacht)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties