Gewonde Club-fan en Brugse politie lijnrecht tegenover elkaar: "Club-fans gedroegen zich als bende primaten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 237 reacties
Gewonde Club-fan en Brugse politie lijnrecht tegenover elkaar: "Club-fans gedroegen zich als bende primaten"
Foto: © Photonews

Voetbal was na de partij tussen Club Brugge en Besiktas JK eventjes geen feest. De fans van Club Brugge hadden het gemunt op bezoekende fans én politie, terwijl een auto met Besiktas-supporters op Club-fans is ingereden. En beide partijen staan lijnrecht tegenover elkaar.

Vooral de Brugse politie is niet te spreken over het gedrag van de fans van Club Brugge. "Het was puur en onversneden racisme van de harde kern van Club Brugge", aldus korpschef Dirk Van Nuffel in Het Nieuwsblad.

"Er werden wagens vernield en tanden uitgeslagen. De Club-fans gedroegen zich als een bende primaten. Club Brugge mag dan wel met een slogan op de borst spelen. Ook zij dragen verantwoordelijkheid."

Nico Van Den Neste betwist die woorden dan weer. De 34-jarige Club-fan werd aan café 't Putje aangereden door een Audi met Nederlandse nummerplaat waarin een groep Besiktas-fans zat.

"Ik stond met mijn rug naar de straat en voelde opeens een harde klap", aldus het slachtoffer die een open beenbreuk overhield aan het incident. "Alles was nochtans aanwezig om er een schitterende avond van te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties