3 op 36 en toch in eerste blijven: "Uiteindelijk is het bilan positief"

3 op 36 en toch in eerste blijven: "Uiteindelijk is het bilan positief"
Foto: © SC

Ondanks een 3 op 36 (!) speelt Moeskroen-Péruwelz volgend seizoen ook in eerste klasse. "Een dag met veel spanning en emotie", verklaarde een opgeluchte voorzitter Edward Van Daele achteraf.

Door Edgar Makanga

"De Jupiler Pro League is niet enkel van Vlaanderen", lachte Van Daele. "Het is nodig dat Wallonië ook gerepresenteerd wordt op het hoogste Belgische niveau. Na een goed seizoensbegin was onze tweede helft heel moeilijk. Maar uiteindelijk is het bilan positief."

Moeskroen kan nu beginnen volgend seizoen al voor te bereiden. "En in tegenstelling tot vorig seizoen hebben we daar nu tijd voor. Een jaar geleden gingen we eerder onverwacht naar eerste klasse. Nu kunnen we sereen het seizoen 2014-2015 voorbereiden. Hoe de toekomst van de club zich voortzet, kan nu in alle rust doorgaan."

Ik onderhandel niet met managers

Moeskroen moet wel nog altijd een overnemer vinden. "Enkele van de dossiers waren verbonden aan een verlengd verblijf in eerste klasse. De komende week ontmoet ik twee potentiële overnemers. De kandidaten zijn serieuze mensen die al verbonden zijn aan een club met een goeie structuur. Ik onderhandel niet met managers", verduidelijkte Van Daele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties