Club-manager op zijn hoede: "Voor mij is Gent een kandidaat voor de titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Club-manager op zijn hoede: "Voor mij is Gent een kandidaat voor de titel"
Foto: © Photonews

Niets dan lachende gezichten gisteren bij Club Brugge. De West-Vlamingen wonnen bij KVC Westerlo en mogen op die manier als leider aan play-off 1 beginnen. "We hebben de competitie tot hiertoe gekleurd", aldus Vincent Mannaert.

Cédric De Volder in Brugge

Vincent, ik denk dat er een tevreden general manager voor onze neus staat? 

"Het was een fijne week, hé. Laat ons hopen dat er (met de return in de Europa League en de finale van de Beker van België, nvdr.) nu ook meteen een vervolg zal komen. We hadden het eventjes lastig in de competitie na die één op negen, maar Club heeft de tweede adem gevonden."

De reguliere competitie is al achter de kiezen. Wat is jouw evaluatie? 

"Ik denk dat we tevreden mogen zijn. Club Brugge verloor slechts drie wedstrijden. We hebben de competitie tot hiertoe gekleurd. Pas op: daar kopen we niets mee. Ik zeg niet dat alles nu te herdoen is, maar alle teams staan toch op een zakdoek bij elkaar."

De overwinning van Club in 't Kuipje is logisch te noemen. Maar KAA Gent gaat wel winnen bij RSC Anderlecht. Had je dat zien aankomen? 

"Ik heb al een paar keer gezegd dat we rekening moeten houden met Gent. Ze hebben ook tegen ons gewonnen, hé. Voor mij zijn de Buffalo's een kandidaat voor de titel."

Voor jullie buren is het dan heel wat minder. Cercle was op weg naar play-off 2, maar incasseerde in de slotminuten nog drie doelpunten. 

"Ik kan me voorstellen dat iedereen daar in zak en as zit momenteel. Ik vrees dat het tijd zal nodig hebben om van die opdoffer recht te krabbelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties