Reactie Gent kampioen? De spelers geloven er nu ook in

Gent kampioen? De spelers geloven er nu ook in
Foto: © Photonews

AA Gent begint de play-offs op de tweede plaats na winst tegen Anderlecht. Met slechts twee punten achterstand op Club Brugge, de ploeg die ze ook al versloegen. De spelers van de Buffalo's beginnen ondertussen te geloven in hun titelkansen, wat hun coach ook zegt.

Door Johan Walckiers

Op de persconferentie na de match liet Hein Vanhaezebrouck blijken dat hij zijn ploeg nog niet als titelkandidaat beschouwt. Hein een beetje kennende, is dat om de druk weg te houden van zijn spelers. Maar die hadden de boodschap blijkbaar nog niet meegekregen.

Gent is geen ploeg die je zomaar even opzij zet

"Niets is onmogelijk", zegt Lasse Nielsen vol vertrouwen. "Er zijn toch al gekkere dingen gebeurd? Voor ons was deze zege belangrijk, want de concurrenten zullen nu ook weten dat Gent niet een ploeg is die je zomaar even opzij zet", knipoogde de verdediger. "We kunnen de grote teams ook aan."

De ploegen die zowel Anderlecht als Club versloegen dit seizoen zijn immers niet talrijk. "We hebben misschien wel de klik gemaakt na de match tegen Club. We zijn geleidelijk gegroeid. Maar voor die match hadden we nog geen topmatch gewonnen", zegt Thomas Foket.

Misschien wel net op tijd in vorm

Net voor de play-offs lijkt Gent dé ploeg in vorm. "Misschien wel net op tijd", lacht Foket. "We kunnen met een heel positief gevoel aan de play-offs beginnen. En daarin is alles mogelijk."

En ook Benito Raman is niet verlegen om een goeie uitspraak. "Ik had deze week al gezegd dat we zeker niet zouden verliezen van Anderlecht", knikte die. "Nu zijn er tien van die matchen, maar nu eerst genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties