Schokkend nieuws uit Amerika: speler doodt scheidsrechter!

bart ver elst
| 8 reacties
Schokkend nieuws uit Amerika: speler doodt scheidsrechter!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Verenigde Staten heeft er zich een tragisch ongeval voorgedaan. Een speler heeft de scheidsrechter doodgeslagen nadat hij een tweede gele kaart kreeg. De man moet nu 8 jaar brommen in de cel.

Het ongeluk gebeurde in een voetbalwedstrijd in Michigan. Toen Bassel Saad een tweede gele kaart van John Bieniewicz ging ontvangen, accepteerde hij zijn straf niet maar deelde hij een rake slag uit aan de referee.

Bieniewicz was op slag bewusteloos en werd meteen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Detroit gebracht. Twee dagen later overleed de arme man. Saad werd beschuldigd van onvrijwillige doodslag.

Niet de eerste keer

De 37-jarige voetballer pleitte schuldig en moet nu voor minstens 8 jaar de gevangenis in. Opvallend: toen Saad het gerechtsgebouw verliet, hield de weduwe van Bieniewicz een rode kaart omhoog. “Ik wou meneer Saad de rode kaart geven die hij verdiende”, aldus de rouwende vrouw.

Het ongeval doet denken aan eind 2012, toen in het Nederlandse amateurvoetbal grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd doodgeschopt. Er werd toen een massale oproep gedaan om meer respect te tonen tegenover de arbitrage. Blijkbaar hebben sommigen hun lesje nog niet geleerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties