Analyse Wie heeft de 'makkelijkste' kalender? Play-off 1 gewikt en gewogen

Tom Stroobants
| 9 reacties
Wie heeft de 'makkelijkste' kalender? Play-off 1 gewikt en gewogen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd het programma voor de play-offs bekend gemaakt. Wij maakten voor u een balans op van het speelschema voor de ploegen van play-off 1.

Door Tom Stroobants

Club Brugge, dat als leider aan de play-offs start, begint en eindigt met een thuismatch. Van de laatste vijf wedstrijden moeten de West-Vlamingen drie keer buitenshuis gaan voetballen. Met op speeldag 6 en 7 een bezoek aan Anderlecht en Standard. De laatste twee tegenstanders zijn Charleroi en Kortrijk.

Anderlecht: sterk eindigen

Anderlecht heeft een zwaar begin, met uitwedstrijden op Brugge en Standard. Als de landskampioen een moeilijke start meemaakt, mag het zeker niet beginnen panikeren. In de terugronde moet het enkel op bezoek bij Charleroi en Kortrijk. De drie topploegen komen op bezoek in het Astridpark, allemaal op de laatste vier speeldagen. Anderlecht kan dus sterk finishen.

Voor Gent is er een groot contrast tussen het begin en het einde van de play-offs. In de eerste twee matchen kijkt het Kortrijk en Charleroi in de ogen. Eindigen doen de Buffalo's met de drie toppers, waarvan maar één keer thuis tegen Standard.

Kortrijk en Charleroi scherprechter

Standard speelt, buiten de eerste en de laatste speeldag, telkens twee keer na elkaar thuis of uit. Zo krijgt het op speeldag 2 en 3 Anderlecht en Gent over de vloer. Op speeldag 8 en 9 moet het zelf op bezoek bij diezelfde ploegen. Eindigen doen ze op Sclessin met de Waalse clash tegen de rivaal uit Charleroi.

Kortrijk en Charleroi beginnen en eindigen allebei met een uitwedstrijd. Op speeldag 3 en 8 ontmoeten ze elkaar. Beide ploegen kunnen scherprechter spelen, want ze ontmoeten de huidige leider uit Brugge in de laatste twee wedstrijden.

Conclusie: Anderlecht en Club komen er het best vanaf

Anderlecht en Brugge lijken op papier het beste schema te hebben. Met twee thuiswedstrijden in de laatste drie matchen kunnen zij van een voordeel genieten. Van de vier topploegen speelt enkel Gent niet in eigen huis op de laatste speeldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties