"We zijn meer dan ooit kandidaat voor de openingswedstrijd van Euro 2020"

Lander Marin
| 5 reacties
"We zijn meer dan ooit kandidaat voor de openingswedstrijd van Euro 2020"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

BAM/Ghelamco mag met Euro 2020 in het achterhoofd het nieuwe stadion van de nationale ploeg bouwen. Tijdens de persconferentie vandaag, klonken de kopstukken alvast gemotiveerd.

Edgar Makanga in Brussel

“Nu de naam van de fabrikant bekend is, hebben we een symbolische stap gezet in het aantonen van de haalbaarheid van het project”, zegt Rudi Vervoort (PS), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Private sector

Hij benadrukt dat de enige publieke uitgaven die zullen worden gedaan, te maken hebben met de ontwikkeling van het gebied rond de behuizing. “We zetten Brussel op het Europese toneel”, stelt Vervoort. 

Vanaf nu zullen het Gewest en de Stad Brussel onderhandelen met BAM/Ghelamco. “Alles wat te maken heeft met de omgeving van de toekomst komt aan bod: het businessplan, 10.000 parkeerplaatsen, mobiliteit, infrastructuur, winkels, banen, logement, en ga zo maar door”, aldus de burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS). 

Brussel herleeft

“Dit is een historische dag voor het Belgische voetbal. Dertig jaar na het Heizeldrama is de stad Brussel op de goede weg. Dit land verdient een stadion!”, zegt een opgetogen Alain Courtois (MR), eerste schepen die instaat voor sport. 

“We zijn meer dan ooit kandidaat voor de openingswedstrijd van Euro 2020”, besluit hij zelfzeker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties