Koning Boudewijnstadion maakt plaats voor twee nieuwe tempels

Nick Goetstouwers
| 3 reacties
Koning Boudewijnstadion maakt plaats voor twee nieuwe tempels
Foto: © photonews

Gisteren werd beslist dat het consortium BAM/Ghelamco de eer krijgt om het Eurostadion in Brussel, op parking C van de Heizel, uit te bouwen. Maar wat gebeurt er nu met het Koning Boudewijnstadion na de opening van dat nieuwe Eurostadion?

Het Koning Boudewijn stadion, dat in 1930 gebouwd werd, begeeft zich stilaan naar zijn laatste dagen. De huidige thuisbasis van de Rode Duivels zal afgebroken worden rond 2020/2021.

Het zou dan plaats maken voor logementen die deel uitmaken van het project NEO, bevestigt Alain Courtois (MR), schepen van de sport voor de stad Brussel.

De voetbalfans worden op hun wenken bediend met de pracht van het nieuwe Eurostadion maar veel mensen die sport hoog in het vaandel dragen, zullen het jammer vinden dat de piste van het Koning Boudewijnstadion zal verdwijnen.

Daar wordt immers elk jaar de beste atletiekmeeting van de wereld, de Memorial Van Damme, georganiseerd. “Een werkgroep, onder leiding van Wilfried Meert (organisator van de Memorial van Damme), buigt zich over de toekomst van de atletiek na 2019."

Het doel is om een nieuw stadion te bouwen dat plaats biedt aan 25.000 personen

Het doel is om een nieuw stadion te bouwen dat plaats biedt aan 25.000 personen", aldus Alain Courtois. Dat nieuwe stadion, vooral gericht op de atletiek, zal niet noodzakelijk op de gronden van de stad staan.

“Ook andere locaties, zoals het Fallonstadion in Sint-Lambrechts Woluwe of Het Drie Lindenstadion in Watermaal-Bosvoorde, komen in aanmerking voor de bouw van dat stadion.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties