Reactie Vanderbiest kent de reden voor het verlies: "Peter Maes is mijn zwarte beest"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Vanderbiest kent de reden voor het verlies: "Peter Maes is mijn zwarte beest"
Foto: © photonews

Fred Vanderbiest zag zijn troepen gisteren verliezen van Sporting Lokeren. De coach van KV Oostende zag dan ook wel een slechte eerste helft, maar was tevreden met de mentaliteit na de koffie. En dan is er natuurlijk die verdomde Peter Maes...

Cédric De Volder in Oostende

"Sporting Lokeren is het zwarte beest van KV Oostende", valt Fred Vanderbiest met de deur in huis. "En Peter Maes is mijn zwart beest. Als coach heb ik nog nooit van hem gewonnen. En als speler heb ik ook zevenentwintig keer tegen hem gespeeld. Ook nooit prijs." (lacht)

Wat er ook van moge zijn: Oostende mag tevreden zijn dat de wedstrijd na de eerste helft al niet gespeeld was. "Lokeren was een pak scherper dan ons", had ook Vanderbiest gezien. "Voor hetzelfde geld is het 0-3 aan de rust, hé. Maar ik ben tevreden met de reactie van mijn groep in de tweede helft."

Ik heb de indruk dat Oostende de voorbije maanden meer is geëvolueerd naar het niveau van een team als Lokeren

"Al valt het tweede Lokerse doelpunt op een enorm frustrerende manier", gaat de coach van the Kustboys verder. "Eerst maken we een domme fout aan de rand van de zestien en vervolgens laten we Hans Vanaken helemaal alleen staan. Dat is om problemen vragen, hé."

Toch besluit Vanderbiest met een hoopvolle noot voor de toekomst. "Ik heb de indruk dat Oostende de voorbije maanden meer is geëvolueerd naar het niveau van een team als Lokeren. Maar we zijn gepakt op details. En die details zijn natuurlijk allesbepalend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties