Duiventil op de Freethiel: op naar zevende coach in drie jaar tijd

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Duiventil op de Freethiel: op naar zevende coach in drie jaar tijd
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren en Guido Brepoels gaan binnenkort alweer uit elkaar. De Eigenbilzenaar is niet de eerste coach die na een korte passage alweer plaats moet ruimen op de Freethiel.

Door Timothy Collard

Waasland-Beveren keerde in het seizoen 2012-2013 terug op het hoogste niveau en wist dit jaar voor een derde opeenvolgende keer te overleven in de Jupiler Pro League. De fusieclub moet echter wel serieus knokken om dat stekje in eerste nationale te behouden. De laatste drie seizoenen passeerden maar liefst zes coaches, waaronder één keer een T1 ad interim, de revue bij De Leeuwen.

2012-2013: Dirk Geeraerd & Glen De Boeck
2013-2014: Glen De Boeck, Danny De Maesschalck & Bob Peeters
2014-2015: Ronny Van Geneugden & Guido Brepoels
2015-2016: ?

Geeraerd & De Boeck overleven niet, Peeters kiest voor avontuur

Dirk Geeraerd loodste Beveren naar eerste klasse, maar na een teleurstellende start moest hij plaats maken voor Glen De Boeck. De oud-speler van RSC Anderlecht hield de Waaslanders in eerste klasse, maar werd het seizoen erop op de keien gezet wegens tegenvallende resultaten.

Assistent Danny De Maesschalk was even T1 ad interim, maar met Bob Peeters werd er al gauw een vervanger voor De Boeck in huis gehaald. Beveren verzekerde zich onder leiding van Peeters van het behoud. Op de Freethiel wilde men maar wat graag door met de voormalige spits, maar die stortte zich in een Engels avontuur bij Charlton Athletic.

Ook Van Geneugden en Brepoels krijgen machine niet aan de praat

Opnieuw een jaartje langer op het hoogste niveau, maar alweer moest men in Beveren op zoek naar een nieuwe veldheer. Ronny Van Geneugden kreeg na zijn ontslag bij OH Leuven een nieuwe kans op het hoogste niveau, maar ook de sympathieke Limburger was geen lang leven beschoren op de Freethiel. Na een reeks van povere resultaten kreeg ook hij de bons.

Guido Brepoels volgde hem op en kreeg, net als zijn voorgangers, één duidelijke opdracht: Waasland-Beveren in eerste klasse houden. Brepoels zorgde allesbehalve voor een ommekeer, maar behoedde de ploeg met een magere 6 op 27 alsnog van het degradatiespook.

Wie zorgt voor rust in Beveren?

Maar dinsdag werd duidelijk dat het Beverse bestuur de toekomst niet tegemoet wil gaan met de man die enkele jaren terug nog successen boekte met Sint-Truiden. Zo krijgen we binnenkort de zevende (!) trainer in drie jaar bij Waasland-Beveren, sinds de club opnieuw in eerste klasse speelt. Wie wordt de volgende, en vooral... Wie houdt het een volledig seizoen of langer vol op de Freethiel?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties