'Kouyaté en Kums werden destijds bedreigd door gewapende mannen'

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 13 reacties
'Kouyaté en Kums werden destijds bedreigd door gewapende mannen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De immer goedlachse Cheikhou Kouyaté heeft ook mindere momenten in zijn carrière gekend. Dat onthulde de Senegalees woensdag in Sport/Voetbalmagazine.

Zo werd Kouyaté de periode waarin Anderlecht hem uitleende aan KV Kortrijk lastiggevallen door een zaakwaarnemer. "Op het einde van een training, kwamen twee gewapende mannen op Sven Kums en mij toegestapt", vertelt de middenvelder.

"We werden 'uitgenodigd' om hen te volgen. Toen we bij hun wagen kwamen, werden we erin geduwd. Ik zag Philippe (de makelaar, nvdr.) die luidop begon te lachen: Gaat het wat? Denk je zo snel aan mij te kunnen ontsnappen? Het feit dat je hier vandaag bent, dat heb je aan mij te danken, antwoordde hij."

"Terwijl hij het was die mij destijds had laten zitten. Bovendien wilde hij 30.000 euro incasseren omdat zijn vriend, die me onderdak had gegeven, was bestolen. Dat hij me daarvan beschuldigde, zal ik hem nooit vergeven."

Coulibaly de reddende engel

Uiteindelijk wist 'grote broer' Elimane Coulibaly Kouyaté uit zijn lijden te verlossen. "Ik zal nooit het moment vergeten waarop hij eraan kwam, de eerste lijfwacht neersloeg: bam. En dan de tweede: bam."

'Philippe wilde nog iets regelen, maar Couli werd er alleen maar nerveuzer van en zei: Sven en Cheik, in de wagen! En jij, naar huis! Ik zag hen nooit meer terug. Ik zal dat nooit vergeten, want evengoed hadden die gasten op hem geschoten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties