Nu is de promotiestrijd in derde klasse helemaal belachelijk

Nu is de promotiestrijd in derde klasse helemaal belachelijk
Foto: © SC

Amper zeven derdeklassers hadden zin in een avontuur in tweede klasse. Liefst 29 teams vroegen geen licentie aan. Maar daarmee was de kous niet af. Hamme haakte af, nu heeft Bocholt besloten niet naar het BAS te trekken. Nog vijf clubs schieten over voor - minstens - drie open plekken.

Vanuit tweede klasse mag het duidelijk zijn dat zowel Racing Mechelen als Woluwe-Zaventem alvast geen licentie aanvroegen en dus zullen degraderen naar derde klasse, Bergen is inmiddels failliet en kan meer dan waarschijnlijk een kruis maken over zijn ambities.

Zo zijn er normaliter geen sportieve dalers. Vanuit derde klasse zouden de kampioenen dus rechtstreeks kunnen stijgen, waarna de andere ploegen een eindronde zouden spelen. Al lijkt daar stilaan weinig van over te blijven, nu ook Bocholt afhaakt en niet naar het BAS gaat. Wat blijft over?

3e klasse A:

1. Coxyde 65
2. Deinze 61
12. Dender 40

De top-2 in derde klasse A maakt onderling uit wie kampioen wordt en zeker naar tweede klasse gaat, de twee andere teams kunnen via een eindronde promotie afdwingen. 

Pittig detail: Dender heeft (voorlopig) ook nog geen, maar trekt wél naar het BAS. Benieuwd of zij dan wel een licentie uit de brand zullen slepen en zo mogen meespelen met de eindronde.

3e klasse B: 

3. Union 60
6. Hasselt 53

De strijd in derde klasse B wordt zo dus meteen iets helemaal anders met het oog op de rechtstreekse promotie: de nummers 3 en 6 uit de reguliere competitie strijden er om de 'titel'. En dan is ook Hasselt nog niet eens zeker van zijn licentie, ook zij moeten naar het BAS.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties