Jeugdtrainers met alternatieven voor KVO-incident: "Gebruik 'de Mike Verstraeten van de week'"

bart ver elst
| 3 reacties
Jeugdtrainers met alternatieven voor KVO-incident: "Gebruik 'de Mike Verstraeten van de week'"
Foto: © SC

Er was de laatste dagen veel commotie rond het 'lul van de week'-incident bij KV Oostende. Onze redactie sprokkelde reacties over dit incident bij het Vlaams-Brabantse Hoger-Op Veltem en bekeek of zij eventuele alternatieven hebben om spelers te motiveren.

Door Bart Ver Elst

Katty Cypers en Tom Bevernage zijn elk trainer van een U9-ploeg bij HO Veltem. Zij vinden het incident ongepast, maar vinden een ontslag toch een zware sanctie. “Persoonlijk vond ik de t-shirt er een beetje over. Zeker op die leeftijd! Maar een ontslag vind ik ongepast. Spreek de trainers gewoon aan dat zoiets niet kan”, aldus Cypers.

“Ik vind het een lullige straf. Raar dat zoiets al een heel seizoen gebeurde bij die ploeg”, zegt Bevernage. “Een ludieke straf vanaf de U17 is een veel betere oplossing. Gebruik dan zoiets als ‘de Mike Verstraeten van de week’, maar een ontslag is niet nodig. Roep die trainer tot de orde en geef hem een tweede kans nadat hij zijn excuses heeft aangeboden.”

“Winnaar van de week”

Wat is volgens hen dan een betere straf? “Ik werk niet met ‘lul’, maar met de ‘winnaar van de week’. Elke week is er een winnaar, ik hou deze stand goed bij en op het einde van het seizoen krijgt deze speler een trofee. En ook de speler die het meeste aanwezig was op de trainingen, krijgt een trofee”, aldus Cypers.

“Je mag nooit een individu viseren”, aldus Bevernage. “Wat je wel kan doen is, bijvoorbeeld na 3 opeenvolgende tegendoelpunten bij een onderling wedstrijdje, de hele ploeg laten pompen. De straf is dan een extra training en daar worden ze sterker van.”

Dit incident krijgt te veel aandacht

Tim Vranckx, trainer van de U15 van HO Veltem, heeft ook zijn mening: "Dit incident krijgt te veel aandacht. Ik denk dat de trainer dit helemaal niet negatief bedoelde, maar juist grappig. Enkel de tekening op het t-shirt gaat natuurlijk te ver."

"Je kan zo'n straf perfect oplossen met de verliezer van de week de kleedkamers te laten opkuisen. Deze commotie had opgelost kunnen zijn door een gesprek tussen de trainer, ouders en eventueel de jeugdverantwoordelijke. Een ontslag was niet nodig", besluit Vranckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties