Interview De Gentse nederlaag is al verleden tijd: "Anders zijn we vrijdag op voorhand verloren"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
De Gentse nederlaag is al verleden tijd: "Anders zijn we vrijdag op voorhand verloren"
Foto: © Photonews

Renato Neto moest de voorbije wedstrijden toekijken hoe zijn ploegmaats met een drie op zes aan de play-offs begonnen. Voor morgenavond lijkt de Braziliaan er opnieuw klaar voor. Hij wil het gevecht aangaan met Standard.

Sander De Graeve in Gent

De duels, dat was naast angsthazerij en een foute tactiek dé oorzaak van het verlies van Anderlecht in Luik. Neto wil het zover niet laten komen. "We gaan niet naar ginder om zomaar alle duels te gaan verliezen. Ik weet niet of we meer kracht hebben dan Anderlecht, maar tegen Kortrijk toonden we al dat we met power kunnen spelen. Er moet iets gebeurd zijn, Dendoncker is normaal heel sterk."

De wedstrijd van zondag zag Neto niet, een samenvatting maakte het één en ander duidelijk. "De Camargo en Ezekiel waren heel sterk. De counters waren snel en scherp. Ook Trébel had een goeie dag. Het is een sterk team, maar we wisten al dat ze kwaliteiten hebben." Even makkelijk als de 0-1 zege in de reguliere competitie wordt het niet voor Gent.

We staan sterk genoeg om met dat verlies om te gaan

Zeker nadat de reeks zonder nederlagen naar de geschiedenisboeken verwezen werd door Charerloi. Hoe zit het eigenlijk met de kopjes in Gent? "We leken misschien onoverwinnelijk, maar we wisten dat het moeilijk zou zijn in Charleroi. We staan mentaal sterk genoeg om daarmee om te gaan. Als we vrijdag in minuut één nog aan Charleroi denken, zijn we op voorhand verloren."

Het verlies kan ook een voordeel opleveren. Gent is gewaarschuwd. "Als we beginnen denken dat we wedstrijden makkelijk kunnen winnen, is het gedaan. Er zijn geen makkelijke matchen voor ons. Als we denken dat we alle matchen gaan winnen, zitten we fout. Als we denken dat we ze allemaal gaan verliezen, ook."

In Standard zijn ze ook op hun hoede. Sommige spelers gaven na de wedstrijd tegen Anderlecht aan dat het tegen Gent wel eens moeilijker zou kunnen worden. "Dat toont aan dat ze ons respecteren. Ik denk niet dat ze een paar jaar terug zoiets zouden gezegd hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21820 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

 Speeldag 1

Play-off 2

Nieuwste reacties