Riga niet blij met uitspraak Vanhaezebrouck: "Mijn spelers hebben daarvoor niet op Imoh gewacht"

Riga niet blij met uitspraak Vanhaezebrouck: "Mijn spelers hebben daarvoor niet op Imoh gewacht"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het duel der Nigerianen... Maar daar gaat José Riga niet in mee. De Standard- coach ziet zowel bij Standard als bij Gent wel meerdere beslissende spelers lopen dan enkel Imoh Ezekiel en Moses Simon.

Door Jordan Horwood in Luik

De twee Nigerianen zijn echter wel de exponent van het huidige succes. "Simon is echt wel een toegevoegde waarde", weet Riga. "Gent was al goed voor hij kwam. Ze hebben een goed geolied collectief, maar hij zorgt voor een surplus. Maar men mag ook Depoitre niet vergeten. Hij maakte veel vooruitgang en is een hoeksteen van die ploeg. Maar Simon brengt fristheid en variatie."

Het doet plezier te horen dat we zoveel van hem afhankelijk zijn

"Het collectieve spel kan je nog opvangen, maar individuele bevliegingen, dat is moeilijker. Er is geen enkele ploeg zonder bepalende spelers. Als je Barça tegen PSG bekeek, kwamen alle goals uit individuele inspanningen", bemerkt Riga.

Dat Vanhaezebrouck echter aangaf dat Standard 50 procent beter werd met Ezekiel erbij, schoot in het verkeerde keelgat. "Ik denk hetzelfde over Simon. Het doet plezier om te horen dat we zoveel van hem afhankelijk zijn. We kennen de waarde van Imoh, maar we moesten hem ook nog efficiënt krijgen. Ik zie dat al mijn spelers op een goed niveau zitten en daarvoor hebben ze niet op Imoh gewacht."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties