De man die Pedersen ontdekte: "Die goal tegen Standard zag ik hem zoveel maken"

De man die Pedersen ontdekte: "Die goal tegen Standard zag ik hem zoveel maken"
Foto: © Photonews

Vorig weekend hebben we met z'n allen genoten van de briljantie die Nicklas Pedersen tentoon spreidde tegen Standard. Eén man keek niet al te verbaasd op toen hij de Deen zijn wereldgoal zag maken. Harm van Veldhoven zag het hem immers al zoveel doen.

Door Johan Walckiers

Van Veldhoven is de man die Pedersen naar België haalde. Al jaren is hij een absolute fan van de aanvaller. "Ik ben hem dikwijls bij Groningen gaan bekijken, ook bij het tweede elftal", vertelt Van Veldhoven ons. "Niemand geloofde dat ik hem naar Mechelen kon halen, maar het lukte toch."

Waarom was u toch zo aangetrokken tot Pedersen toen? Hij was in die periode ook al blessuregevoelig?

"Goh, zijn intelligentie vooral. En hij heeft zoveel verfijning, een elegante speler gewoon. Misschien is het wel aan hem te wijten dat het voor mij over was bij Mechelen. (lacht) Ik kreeg Prodell en Mokulu in de plaats, maar we hadden na het vertrek van Nicklas een scoreprobleem."

Jij bent altijd fan geweest. Maar nadat je met hem werkte, was je bijna lyrisch.

"Kijk, die goal die hij maakte tegen Standard, zo heb ik hem er op training heel veel zien maken. Hij trapte een bal los de kruising in en als ik dan wat lachte dat het geluk was, peerde hij de volgende zonder verpinken opnieuw die kruising in. Dat was ongelooflijk."

Als ik lachte dat het geluk was, peerde hij de bal weer de kruising in

Maar hij is toch zo blessuregevoelig...

"Zijn lichaam heeft tijd nodig om constant op dat hoge ritme te kunnen spelen. Vrijdag zag je ook dat zijn bobijn na 70 minuten af was. Dat heb je als je een half jaar niet speelt. Maar dan is het goed dat je er hem af kunt halen. In wedstrijden gaat een speler bijna constant in verzuring hé."

Maar we hebben dus het beste nog niet gezien?

"Nee, die goal was nog maar een momentopname. Als hij kan doorgroeien en blessurevrij kan blijven, is Nicklas de absolute top. Ik speelde bij Mechelen soms wel eens een rondo mee. Met hem erbij is dat frustrerend. (lacht) Nog voor je goed weet wat er gebeurt, verdwijnt die bal. Die bal is vastgelijmd aan zijn voet, hij luistert naar hem."

Daar zal Anderlecht wel jaloers op zijn

Gent is nu ook een serieus wapen rijker?

"Ze zijn completer met hem. Als je ten strijde moet trekken, is Nicklas niet je man. Als je puur voetballend bekijkt, is er geen betere. Je moet hem op zijn manier gebruiken. Als nummer 10, iets achter de spitsen. Bij Mechelen liet ik hem diep staan omdat hij dan niet zoveel moest teruglopen."

En Gent is dus een betere ploeg geworden met hem erbij?

"Het interessante voor Gent is dat ze vijf of zes spelers hebben die een goal kunnen maken. Daar zal Anderlecht wel jaloers op zijn. Als ze zondag 0-2 hadden gemaakt, was het afgelopen. Dat zijn de momenten die je moet grijpen of iemand anders grijpt ze. Wel, Nicklas zal zo'n moment niet laten voorbij gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties