Vijf redenen waarom het nog niet voorbij is voor Anderlecht

Vijf redenen waarom het nog niet voorbij is voor Anderlecht
Foto: © Photonews

Anderlecht loopt vijf punten achter op Club Brugge, kreeg een paar stevige mentale klappen en heeft een paar spelers die nog achter hun beste vorm aanlopen. Maar... zijn de Brusselaars uitgeteld? Dat is bijlange na nog niet zo.

Wij gingen op zoek naar een aantal redenen waarom de paars-witte supporter nog niet moet beginnen weeklagen. En die zijn er wel degelijk.

1. Een glimp van dominant voetbal gezien

Anderlecht verloor op Club Brugge, maar het voetbal dat de Brusselaars lieten zien in Jan Breydel is maar weinigen gezien. Vooral in de eerste helft werd Club weggedrongen op eigen grond. 

Als Anderlecht datzelfde voetbal kan laten zien de volgende weken en er wordt eindelijk wat beter afgewerkt, zijn de zaken nog om te draaien.

2. 21 punten te verdienen, waarvan 12 in eigen huis

Anderlecht heeft zijn zwaarste verplaatsingen achter de rug. Gent zegt u? De laatste competitiewedstrijd (in het Constant Vanden Stock-stadion) buiten beschouwing is Gent niet de club die Anderlecht normaal gezien problemen bezorgt. Maar ja, de omstandigheden zijn nu iets anders.

Wel heeft paars-wit nog vier thuiswedstrijden voor de boeg en moeten alle titelkandidaten nog in het Astridpark passeren. Daarbij speelt Anderlecht drie keer thuis tegen de toppers in zijn laatste vijf wedstrijden en heeft het verplaatsingen naar de 'makkelijkere tegenstanders' Charleroi en Kortrijk voor de boeg.

3. Defour en Praet beter

Steven Defour speelt nu al een viertal matchen na elkaar de volle negentig minuten. Dat is dit seizoen nog niet veel gebeurd. Het is ook duidelijk dat hij steeds sterker wordt en Anderlecht bij de hand kan nemen.

Ook Dennis Praet is op de weg terug, enkel zijn kanon moet nog wat afgestemd worden. Maar eens dat gebeurd is, kan hij weer een belangrijke rol gaan spelen.

4. Hasi heeft het begrepen

Besnik Hasi lijkt terug te gaan grijpen naar een vaste ploeg waarin enkel bij blessures en schorsingen iets aan gaat veranderen. Dat er de voorbije weken veel gewisseld werd, is hem zuur opgebroken. En dat beseft hij ook.

Daarnaast heeft hij Youri Tielemans terug in de ploeg gezet. De youngster zou normaal gezien het verschil kunnen maken in de nog komende wedstrijden met zijn passing en overzicht.

5. Het DNA van de club

Het is al zoveel keer bewezen. Elke keer Anderlecht met de rug tegen de muur staat, gebeurt er iets vreemds. Ruggen worden gerecht, rangen worden gesloten en verbetenheid verschijnt in de ploeg.

Anderlecht speelde dit seizoen soms futloos, maar in het nauw maakt het gewond dier nog altijd rare sprongen. Dat zit in het DNA van de club. En zelfs de youngsters hebben dat dit seizoen al bewezen na verschillende teleurstellingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties