Santini maakte er al veertien: "En niet eens op mijn beste positie"

Santini maakte er al veertien: "En niet eens op mijn beste positie"
Foto: © Photonews

Aleksandar Mitrovic lijkt de topschutterstitel bijna beet te hebben met 17 rozen, maar Emond en Santini geven zich met elk 14 doelpunten voorlopig nog niet gewonnen. En dan te beseffen dat de aanvaller van de Kerels eigenlijk als aanvallende middenvelder speelt achter Chevalier …

Door Aernout Van Lindt

“Ik krijg momenteel maar 1 kans per wedstrijd om te scoren, terwijl je bij andere ploegen drie-vier kansen per wedstrijd krijgt. En toch sta ik met 14 goals, dat is zeker niet slecht te noemen als aanvallende middenvelder.”

En de samenwerking met Chevalier gaat ook enorm goed?

“Teddy en ik? Wij zijn misschien wel het beste koppel aanvallers. En bij een grotere ploeg zouden onze cijfers misschien nog straffer zijn. Ik zou liever dieper staan ook, maar ik help het team waar ik kan.”

“Dit is misschien het beste seizoen ooit in de geschiedenis van de club. Ik ben dan ook enorm blij daar deel van uit te mogen maken. Wat ik volgend jaar ga doen? Ik heb nog een jaar contract en als ik dat moet uitdoen, dan zal ik niet rouwig zijn. Blijven zou geen ramp zijn.”

Maar als er een aanbieding komt …

“Als er een bod komt van een andere ploeg, dan zal ik misschien mogen vertrekken. Ik ben er nu nog niet mee bezig, laat ons eerst maar die vijf wedstrijden afwerken die nog belangrijk zijn voor een Europees ticket.”

Het lijkt wel rustiger rondom jouw persoon dan vorig seizoen

“Misschien is mijn stijl van spelen niet wat ze willen bij de grote topploegen? De volgende stap maken we pas na het seizoen, en als ze mij hier een verbeterd contract voorstellen dan blijf ik misschien wel langer. Maar ik heb nog niets gehoord van Kortrijk.”

Je speelt nochtans een beter seizoen na Nieuwjaar dan vorig jaar?

“Eind 2013 voelde ik me wat moe. Ik was toen niet klaar om 40 wedstrijden op een seizoen af te werken, waardoor ik een dipje kende. Nu ben ik fitter en kan ik langer doorgaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties