Respect voor de fans bestaat blijkbaar niet bij de Kalendercommissie

bart ver elst
| 10 reacties
Respect voor de fans bestaat blijkbaar niet bij de Kalendercommissie
Foto: © SC

De Kalendercommissie heeft het aanvangsuur van sommige wedstrijden van de eindronde gewijzigd. Oud-Heverlee Leuven moet bijvoorbeeld vanavond al om 19 uur aan de bak in Lommel en dat brengt nogal wat organisatorische problemen met zich mee.

Het vervroegde aanvangsuur zorgt voor heel wat problemen bij de supporters die hun ploeg in de eindronde willen steunen. Niet alleen moesten veel fans vandaag vroeger stoppen met werken of zelfs verlof nemen, maar ook de busmaatschappijen konden de fans niet helpen.

Walter 'Wappe' Vuerstaek is voorzitter van OHL-fanclub Leuven Centraal/Den Bakkaree: "Doordat het uur van de wedstrijd veranderd is, zaten we ineens zonder bus. De meeste maatschappijen rijden op dat uur nog met schoolgaande kinderen rond."

"Ook de vele schoolreizen zorgen voor een lager beschikbaar aanbod om voetbalsupporters te vervoeren. We belden tot wel 26(!)  busmaatschappijen, maar niemand kon ons helpen", aldus Vuerstaek. 

"Vanavond is het dus met auto's te doen. We vertrekken reeds om 16u45 aan café 't Vervolg. We zijn het grondig beu dat die 'pippo's' ( schrijf dat woord zeker!) van Belgacom en de Kalendercommissie zo met onze voeten spelen en het aanvangsuur van de wedstrijden om de haverklap veranderen", zegt Vuerstaek.

Respect voor de fans bestaat blijkbaar niet bij de Kalendercommissie

Ook bij supportersclub Den Dreef waren er problemen, zegt voorzitter Filip Elsen: "Wij zaten ook bijna zonder bus, maar omdat we al 15 jaar lang trouwe klant zijn bij Olympia Cars, springt de eigenaar in de bres en zet hij zichzelf achter het stuur van de bus."

"Een dertigtal supporters gaan mee, wat een pak minder is dan normaal. Veel fans kunnen niet mee omdat ze er niet tijdig geraken of omdat ze verlof moeten nemen. Respect voor de fans bestaat blijkbaar niet bij de Kalendercommissie van de voetbalbond", aldus Elsen. 

Richtlijnen van de UEFA

Nils Van Brantegem van de Kalendercommissie reageert: "Volgens de richtlijnen van de UEFA mag een wedstrijd die rechtstreeks wordt uitgezonden op televisie, niet samenvallen met een match van een Europese competitie die uitgezonden wordt", zegt Van Brantegem. 

En aangezien vanavond om 21u05 de halve finales van de Europa League op het programma staan, mag de wedstrijd tussen Lommel en OHL dus niet op het oospronkelijke uur (20u30) gespeeld worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties