Dufour : "Lommel heeft niets meer te winnen"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Dufour : "Lommel heeft niets meer te winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij de voormalige speler van Lommel was er geen plaats voor sentiment. Guy Dufour en de andere spelers van Eupen hadden een grote glimlach op het gezicht na de overwinning waardoor de club opnieuw volop gelanceerd is in de eindronde.

Door Jordan Horwood in Eupen

Zondag neemt Eupen het opnieuw op tegen Lommel, dat een kruis kan maken over de eerste klassedroom. "De ganse ploeg heeft goed gespeeld, vooral in de tweede helft. Deze overwinning is een voordeel voor ons omdat Lommel niets meer te winnen heeft", aldus Dufour.

De nummer 18 van Eupen droeg drie seizoenen lang het shirt van de tegenstander. "Een zoete overwinning, maar ook een beetje bitter, omdat ik er gespeeld heb. Ik ken nog veel spelers daar. Maar ik ben professioneel, ik geef alles voor de promotie van Eupen."

We moesten al zeven punten hebben

Met zeven punten staat OHL aan de leiding in de eindronde. "Ik heb vertrouwen in het vervolg, maar we hebben het lot niet in eigen handen. We hebben goed gespeeld tegen Lierse, maar geen punten gepakt. Het gelijkspel tegen OHL was echter logisch. Normaal hadden we zeven punten moeten hebben en geen vier."

Tegen Lierse was het probleem bij Eupen een gebrek aan efficiëntie. Een week later slaagde alleen Luis Garcia er in de netten te doen trillen, ondanks een resem kansen. De doelman van Lommel, Yannick Thoelen, stond te vaak in de weg.

"Wat een prestatie, het was super", aldus Dufour, die onder meer aan de redding op de poging van Babalola dacht. "Het is waar dat we weinig scoren, maar het is positief dat we veel kansen creëren." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties